Az ősz második felébe fordulva beköszönt a tökszezon is: az angolszász vidékeken, de már Magyarországon is egyre több helyen jelennek meg lámpásnak kifaragott zöldségek, népszerűvé válnak a tököt tartalmazó fogások és gyakorlatilag mindent eladnak, amire rákerül a halloween kapcsán egy ijesztőre faragott narancssárga gömb.

Oregon államban, a Bauman’s Harvest Festivalon azonban nem szórakoznak holmi késekkel és aprócska tökökkel: megfogtak egy jókora, egészen pontosan 544 kilós darabot, hoztak egy darut, a magasba emelték, majd a fesztivál közönségének legnagyobb örömére jól leejtették. A féltonnás termés 30 métert zuhant egy medencéig, ahonnan rengeteg vizet – és az annak tetejére tett gumilabdákat – fröcskölt ki, a tök pedig darabjaira hullott.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Bauman’s Farm and Garden (@baumanfarms) által megosztott bejegyzés

A tök megsemmisítése miatt aggódók megnyugodhatnak: ezt a termést már nem lehetett volna elfogyasztani, ugyanis növekedése során egy lyuk alakult ki benne, és elkezdett rohadni. Emiatt nem is nevezhették a hagyományos versenyre sem, ahol a legnehezebb tököt keresik a szervezők.

A tökök leejtése sem új keletű dolog az oregoni fesztiválon: 2014-ben például egy 816 kilós darab is a medencében végezte.