A karibi térség egyik különleges szigete a Szent Márton-sziget, melynek északi fele a mai napig Franciaországhoz, a déli része azonban Hollandiához tartozik. A helyi gazdaság teljes egészében a turizmusra épül. Amellett, hogy nyaralóhely, sok óceánjáró hajó megállóhelye is, így a szigeten tartózkodók száma nagymértékben ingadozik a kikötő hajók számának függvényében.

Nemcsak hajóval lehet azonban ide érkezni. A holland részen, Sint Maarten-on található a világ egyik legérdekesebb légikikötője, a Princess Juliana nemzetközi repülőtér, melynek kifutópályája annyira közel van Maho Beach strandjához, hogy a leszálló gépek veszélyesen alacsonyan – mindössze 35 méter magasan – repülnek el a strandon tartózkodók felett. Bár a gépek keltette zaj és turbulencia nagyon erős, a strand éppen emiatt kedvelt helyszíne a turistáknak.

Rengeteg videó készül itt természetesen, a legtöbben már bele is futhattak néhányba az Instagram vagy éppen a YouTube pörgetése közben. A téma nagyjából mindig ugyanaz: fürdőruhás emberek csüngenek a reptér kerítésén és filmezik a nem mindennapi látványt. Mindebből kifolyólag sajnos már tragédia is történt itt: 2017-ben egy nő meghalt, amikor a beinduló sugárhajtóművek gyakorlatilag lefújták őt a kerítésről.

Általában csak ebből az aspektusból szoktak beszélni a híres kifutópályáról, pedig a másik fele sem kevésbé veszélyes: a pilótáknak itt felszállás közben kell figyelniük nagyon a szemben tornyosuló hegyre.