Szaúd-Arábia területén már több eszement építkezés folyik, és felfoghatatlan összegek kötöttek eddig bele a betonba. Olajfúró toronyra terveznek vidámparkot, lassan haladnak a világ legmagasabb épületével, a kilométernyire égbe nyúló Dzsidda toronnyal, ugyanakkor a Föld legnagyobb szállodájával is ők akarnak büszkélkedni. Ez a szálloda Mekka központjában, a Kába szentélytől 2,2 km-re épül. 

Ez az óriási épületkomplexum lesz a világ legnagyobb szállodája 10 ezer szobával 1

Az elképesztő befogadóképesség, a 10 ezernyi vendégszoba mellett a szállodában helyet kap 70 étterem, egy bevásárlóközpont és egy teljes autóbusz-állomás is. Emellett konferenciaközpont, táncterem és több helikopter-leszálló is szolgálja majd a vendégeket.

Ez az óriási épületkomplexum lesz a világ legnagyobb szállodája 10 ezer szobával 2

A 45 emeletes komplexum 10 toronyból áll majd, 5 emelet a szaúdi királyi család kizárólagos tulajdonát képezi majd. Az átadás elvileg 2017-ben történt volna, de az építkezés sokat csúszott, kérdés, befejezik-e valaha.

Ez az óriási épületkomplexum lesz a világ legnagyobb szállodája 10 ezer szobával 3

Az építkezés halad, ha lassan is. A projekt első körben 1000 milliárd forintos költségkerettel indult, de azóta eltelt 5-6 év, így biztos nagyobb lesz a végösszeg.