Chicago híres gengszterének, Al Caponénak jó néhány személyes tárgyát elárverezték egy aukción, köztük olyan ikonikus tárgyakkal, mint a maffiafőnök kedvenc Colt pisztolya, vagy gyémántberakásos zsebórája.

Az árverés nagyon sikeres volt, a fent említett, legtöbbre tartott tárgyak értékét pedig jelentősen alábecsülték a szakértők. A .45-ös Colt, mellyel állítólag sosem lőtt le senkit Al Capone, csak önvédelemre használta, a várt 100-150 ezer dollár helyett egészen pontosan 1 040 600 dollárért, átszámítva 328 millió forintért kelt el. Ennél kevesebbet, “csak” 229 900 dollárt (72,4 millió forintot) adtak Al Capone zsebórájáért a várt 25-50 ezer dollár helyett.

Rengeteget fizettek Al Capone személyes cuccaiért 2

Utóbbit a svájci Patek Philippe gyártotta személyesen a megrendelő kérésére, ugyanis hátulján gyémántokkal rakták ki az AC monogramot. Az óráért még úgy is rengeteget fizettek, hogy nem működőképes, számlapja már megsárgult és percmutatója hiányzik, de kárpótol a tudat, hogy kié volt korábban, illetve a hátlapon található 90 darab aprócska drágakő.