Igazi autósport-megszállottak dolgoznak a francia Nibbio nevű cégnél, akik gyakorlatilag bármiből képesek kihozni valamilyen Forma-1-hez köthető dolgot. Árulnak sisakreplikákat, litográfiákat, fél évszázados autóverseny-programfüzetet, azaz tényleg szinte mindent, amire egy sportrajongó vágyhat.

Nemrég Romain Grosjeannal találkoztak, melynek eredménye egy hangszóróként funkcionáló sisak lett. A francia odaadta korábbi F1-es versenysisakját a cégnek, azok kibelezték, és belerakták a technikát, mely a zenéért felel. Kívülről semmilyen átalakítást nem vesz észre egy ilyen fejvédőn az ember.

Hangszórót csináltak az F1-es pilóta sisakjából 1

Fejre húzni így már nem lehet, ugyanis a borítás és a sisakrostély alatt ott rejtőzik a 200 W-os rendszer két középsugárzóval és egy mélynyomóval, így a hangzásra nemigen lehet panasz. Ahogy az a valódi sisakoknál lenni szokott, ehhez is jár egy bőrtáska, hogy biztonságosan lehessen szállítani.

Hallgasd meg az alábbi videóban, hogy szól a sisak:

a videó a hirdetés után indul

A Nibbio korábban már készített ilyen hangszórós sisakot, melyet 4690 euróért (1,6 millió forintért) árult. Grosjean sisakja azonban még ennél is drágább lehet, tekintve, hogy mindössze nyolc darab készül belőle, és egy minden bizonnyal az IndyCarban vitézkedő pilótához kerül.