1990 novemberében érkezett meg a United Airlines flottájába az N178UA kódjelű Boeing 747-es. 24 évig szállította az utasokat, összesen 100 ezer órát repült és majdnem 130 ezerszer landolt valamelyik reptéren, mielőtt nyugdíjazták.

Ezzel azonban nem ért véget a gép élete, mely egykor 374 utast szállíthatott, ebből 12-t első osztályon. A szürke fémig levakarták külsejéről a festéket, kidobták a komplett belső berendezést és a szárnyakat, hogy új otthonra leljen Seattle belvárosában.

Washington állam legnagyobb városában éppen egy nagyszabású építkezés zajlik: az 1200 Stewart egy irodákkal, 1000 lakással és boltokkal tűzdelt hatalmas ingatlan lesz, két különálló 48 emeletes felhőkarcolóval, melyet középen a géptörzs köt majd össze. Ez a rész otthont ad majd egy bárnak, de irodát és egy relaxzónát is kialakítanak majd itt.

Felhőkarcolóba építik az utasszállító repülőt 1

A tervezők ezzel is szeretnének tisztelegni a Boeing előtt, melynek történelme szinte összefonódik Seattle városával, és a metropolisz is sokat köszönhet a világszerte ismert vállalatnak. A tervek szerint az 1200 Stewart 2022-ben már meg is nyithatja kapuit.