Kevés a tökéletes kényelmet adó, komoly terepjáró képességekkel rendelkező lakóautó. Ezen a helyzeten segít a Nyizsnyij-Novgorodban, a Forward műhelyében GAZ Next alapokra épült expedíciós jármű. Az expedíciós jelleget komolyan gondolták a tervezők, az alvázra épített egyedi felépítményben nincs semmi felesleges dekoráció, minden könnyen elérhető, mosható, az elrendezés maximálisan praktikus. 

Nem gond, ha a felfedező csapat medve által felmetszett hasfalát kell összevarrni a konyhaasztalon, pár perc alatt újra tiszta lehet minden, és lehet szelni a szalonnát, dönteni a vodkát. A meleg hangulat megteremtésében egy igazi fatüzelésű kályha is segít.

A klasszikus, öntöttvas kályhát tűzálló anyagokkal vették körbe, az égéstermék a tetőre kivezetett kéményen át jut a szabadba. Motorját változatlanul hagyták a Forward szakemberei, a 4,4 literes turbódízel 149 lóerőre és 490 Nm-re képes, az erő pedig egy ötfokozatú váltón keresztül jut el a hajtott kerekekhez. Vagyis az összes kerékhez, a tapadást pedig differenciálzár és felező segíti a kocsiban, aminek árát nem tudjuk pontosan, de a GAZ Next 14 millió forintos kezdőára jó kiindulási alapnak tűnik.

Steril kényelem és beépített kályha a világ végén 1Steril kényelem és beépített kályha a világ végén 2Steril kényelem és beépített kályha a világ végén 3Steril kényelem és beépített kályha a világ végén 4