Az 1986-os vancouveri világkiállítás egyik érdekessége volt a vízen lebegő gyorsétterem, a McBarge (hivatalos nevén Friendship 500). Egy folyami uszályra épült, és a szokásos hamburgerek asztalra tétele mellett a közönség lenyűgözése volt elsődleges célja. Futurisztikus külsővel és elegáns belsővel – fapadló, mindenfelé cserepes virágok és panorámás kilátás – kívánta elkápráztatni a nagyközönséget, építése mintegy 8 millió dollárt emésztett fel.

Megnyitásakor csodás különlegesség volt, ma elhagyott rémség ez a gyorsétterem 1

A kiállítás után továbbra is úszó étteremként hasznosította volna a McDonald’s, ám a város és az étteremlánc nem tudott megegyezni: nem találtak megfelelő helyszínt, ahol engedélyezték volna az elhelyezését.

Megnyitásakor csodás különlegesség volt, ma elhagyott rémség ez a gyorsétterem 2Megnyitásakor csodás különlegesség volt, ma elhagyott rémség ez a gyorsétterem 3

1991-ben, amikor a kiállítás helyszíne új tulajdonos kezébe került, a hajónak mindenképp költöznie kellett. A McBarge végül egy közeli olajfinomító szomszédságába került, és szép lassan mindenki megfeledkezett róla. Többször váltott tulajdonost a különleges lebegő létesítmény, de komoly renoválásba eddig senki sem kezdett, és ahogy múlik az idő, erre egyre halványabb az esély.