2016-ban nyitotta meg kapuit Kína délkeleti szegletében a Baodun Lake Hushan Hot Spring Resort. A szállodakomplexum a legközelebbi vasútállomástól is 16 km-re található, így ideális azoknak, akik a világ zajától távol szeretnének kikapcsolódni.

Utcaként tekereg a medence a házak között 1

A hotel nem számít nemzetközileg ismertnek, pedig különleges a maga nemében. Egy központi hatalmas épület helyett több tucat kisebb házban lehet megszállni. Egyfajta üdülőváros ez, melynek házait kívülről autóutak kötik össze, belül azonban az utcák helyén egy hatalmas, összefüggő medence található.

Utcaként tekereg a medence a házak között 2

A belső terek hagyományosnak mondhatók, akárcsak egy családi házban. A 2019-ben felújított szálláshely önmagában is ki tudja elégíteni a pihenni vágyók igényeit, de aki unná itt magát, elmehet a helyi, főként vízközpontú látnivalókhoz is, köztük karsztbarlanggal és hőforrásokkal.

Utcaként tekereg a medence a házak között 3

A legolcsóbb medenceparti szállás egy 130 négyzetméteres alapterületű ház három szobával, mely hat ember számára megfelelő. Bérleti díja reggelivel együtt átszámítva több mint 90 ezer forintba kerül naponta. Van ennél drágább szállás is itt, a legtöbbet egy hétszemélyes villáért kell fizetni, éjszakánként 228 ezer forintnak megfelelő összeget.