Alkoholtartalmát tekintve biztosan nem tartozik a világ legerősebb piái közé az az ital, mely egyszerűen csak azt a nevet viseli, hogy A világ legforróbb shotja. A rum alapú szeszes ital azért nem nevezhető gyengének 63 százalékos alkoholtartalmával.

Duplán bánt a világ legcsípősebb piája 1

A 45 ml-es kiszerelésben kapható italban azonban apró paprikadarabok is úsznak, rögtön a világ legerősebb fajtájából, a Carolina Reaperből. A kapszaicin relatív mennyiségét jelző Scoville-skála csúcsán 1,4-2,2 milliós értékkel trónoló paprikafajta zúzaléka legalább három hónapot ázik a rumban, mielőtt palackozzák, így az italt valóban átjárja a csípősség. (Összehasonlításképpen: a legerősebb magyar paprikák “csak” 1500-2500-as értéket tudnak.)

Duplán bánt a világ legcsípősebb piája 2

Már a termék leírása sem biztató: a készítők csak fokozott óvatossággal ajánlják fogyasztását, ugyanis akár bőr- és szájirritációt okozhat. Szív- és érrendszeri vagy emésztési betegségekkel rendelkezőknek pedig nem is ajánlják, hogy igyanak ilyet.

Volt, aki megkóstolta az italt, itt a reakciója:

Az ital egyébként az Egyesült Királyságban készült, a paprika is egy helyi chilifarmról származik. A shot ára palackonként 15 font (6200 forint). Tökéletes kísérője lehet az ártatlan külsejű, de szintén pokolian csípős gumimacinak: