Aki ismeri a különféle tűzoltókészülékeket, azoknak egyből feltűnhet, hogy egy oda nem illő zár található az alábbi piros fémtartályon. Másoknak azonban ez nem feltétlenül szúrna szemet, és épp ez a zseniális ebben a látszat-poroltóban. Hiába törnénk meg ugyanis felül a plombát és oltanánk vele tüzet, a csövön semmi sem fog jönni.

Ha ezzel a porral oltóval próbálnál tüzet oltani, komoly bajba kerülnél 1

Tudását a zár kinyitása után fedi fel, a kialakított ajtó mögött ugyanis egy minibár található. A térfogat ugyan csak 10 liter, mégis minden megtalálható itt, amire egy kellemes kis iszogatásnál szükség lehet. Az üvegfoglalatba nagyobb kiszerelésű (0,7-1 liter) alkoholos italok is elférnek, feltéve, ha az üvegük legfeljebb 30 cm magas és 10 cm átmérőjű.

Ha ezzel a porral oltóval próbálnál tüzet oltani, komoly bajba kerülnél 2

A palack alatt jut hely két pohárnak is, az ajtóra pedig olyan apróságokat lehet erősíteni, mint egy öngyújtó vagy egy bicska.Ha ezzel a porral oltóval próbálnál tüzet oltani, komoly bajba kerülnél 3

Egy háztűznél persze nem hasznos, ha ezt ragadjuk meg az igazi tűzoltókészülék helyett, de az biztos, hogy ha lenne egy ilyenem, a mentéséről gondoskodnék: az üresen 3,4 kilós poroltó-minibár ára átszámítva közel 80 ezer forint.