A hajómániás milliárdosok idén végre élvezhették az iparág legnagyobb rendezvényét, a vírus nem mosta el a a Monaco Yacht Show-t. A helyszín már sejteti, hogy itt a legdrágább ladikok kelletik magukat, Monacó kikötőjében a legnagyobb, legkomolyabb luxussal felszerelt újdonságokról hullott le a lepel.

A bőséges kínálatban az egyik legérdekesebb darab a Törökországban gyártott Tatiana nevű, 80 méteres szuperjacht volt. Különlegessége, hogy nem egyedi megrendelő számára készítették, már az első pillanattól fogva a tömött zsebű bérlők rendelkezésére áll. 

Akinek van felesleges 280 milliója hajóbérlésre, annak ezt a szuperjachtot kell kivennie 1

A fedélzeten 12 személy kényelmes elszállásolására van hely, emellett 24 fős legénység biztosítja, hogy minden fennakadás nélkül történjen az 1700 tonnás hajón. A beltér minden pontját a magas szintű elegancia, a megválogatott anyaghasználat, és a visszafogott, modern, mégis fényűző berendezés jellemzi.

Akinek van felesleges 280 milliója hajóbérlésre, annak ezt a szuperjachtot kell kivennie 2

Többek között makassari ébenfát és márványt találnak a hajóra jutó vendégek. A hatalmas fő fogadóhelyiség és a hat privát hálószoba mellett természetesen rengeteg szórakozást szolgáló hely akad a fedélzeten: van egy elegáns étkező, biliárdasztallal kiegészített bár (a Tatiana kiváló stabilizátorokkal rendelkezik a zavartalan hajózás érdekében), lift, moziterem, gőzfürdő, edzőterem és szauna is. 

Mindemellett több jakuzzi, és egy komolyabb méretű medence is helyet kapott a Tatiana emeletein. A hajó egyébként két dízelmotorral, összesen 5250 lóerős teljesítménnyel vághat neki a végtelen haboknak, egy feltöltéssel 155 ezer liter üzemanyagot, és 45 ezer liter édesvizet szállítva. 

Akinek van felesleges 280 milliója hajóbérlésre, annak ezt a szuperjachtot kell kivennie 3Akinek van felesleges 280 milliója hajóbérlésre, annak ezt a szuperjachtot kell kivennie 4

Aki kedvet kapott hozzá, az az IYC-n keresztül heti 775 ezer euróért (azaz kb. 280 millió forintért) bérelheti ki a méret szerinti világranglistán jelenleg 157. helyet elfoglaló hajót. 

Akinek van felesleges 280 milliója hajóbérlésre, annak ezt a szuperjachtot kell kivennie 5Akinek van felesleges 280 milliója hajóbérlésre, annak ezt a szuperjachtot kell kivennie 6