Gyakorlatilag berobbant a divat világába a Brutus nevű olasz kisvállalkozás, mely nem sajnál energiát, erőforrást és pénzt áldozni arra, hogy termékeik látványosak és lehetőleg környezetbarátak legyenek. Eddig az anyagok, különösképpen a bőrök színezésének területén mutattak fel korábban ritkán látott dolgokat, melyek közül kiemelkedik a Donut SP fantázianevű szín.

Motorosdzsekiként élednek újjá a használt gumik 1

A szín alapját a versenygumik jelentik, pontosabban az a gumitörmelék, mely a gumi használata után a pályán marad. A cégnél elsősorban a két keréken zajló motorversenyzésre koncentrálnak, így az alapanyag is innen származik, illetve termékeiket is ennek a közegnek szánják.

Motorosdzsekiként élednek újjá a használt gumik 2

A Brutus hónapokig dolgozott ezen az új módszeren, mely során számos teszten is átesett az adott termék. Időközben kiderült, hogy a gumis megoldással megszülető motorosdzseki sokkal strapabíróbb, mint a szintetikus anyagokból készült társai.

Motorosdzsekiként élednek újjá a használt gumik 3

 

A Donut SP színű dzsekik szeptember elején debütáltak, a márka webáruházában azonban még nem érhetőek el az így készült kabátok és bőrtáskák.