A legtöbb Forma-1-es pilóta nemzetiségétől függetlenül igyekszik valamelyik adóparadicsomba költözni. A motivációban a pénzügyi szempontok mellett a barátok, versenyzőtársak közelsége is sokszor szerepet játszik. Valtteri Bottas sem kivétel ez alól: a Mercedestől 2021 végén távozó finnről azonban közismert, hogy szereti szülőhazáját is.

A telek nagy részét rendszeresen tölti Finnországban Bottas, de az év során számos alkalommal hazalátogat Nastolába is, itt nőtt fel a pilóta.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Valtteri Bottas (@valtteribottas) által megosztott bejegyzés

A csapatváltás mellett a többszörös nagydíjgyőztes egy újabb komoly projektbe is belevágott: eldöntötte, hogy a telet ezúttal is Finnországban tölti, ám egy teljesen új építésű ingatlanban. “A sarki búvóhely szépen épül lépésről lépésre. Készen kell állnia karácsonyra és a téli időszakra” – írta Bottas közösségi oldalán.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Valtteri Bottas (@valtteribottas) által megosztott bejegyzés

Túl sok részletet nem közölt a búvóhelyről a finn, azonban a képek árulkodóak: egy tágasabb fakabin lesz a téli lak a pilóta számára, melyen barátnőjével, Tiffany Cromwelllel osztozhat. Biztosra vesszük, hogy szauna is lesz odabenn: Bottas szeret így kikapcsolódni, melyre nem várt módon derült fény a Netflixen futó F1-es dokusorozatból.