A vádak szerint vastag adagokban csúszó kenőpénzek olajozták az orosz Alekszej Safonov által kiépített hálózatot. A letartóztatás tényéből, és a helyi híradásokból feltételezhető: a sztavropoli körzet közlekedési rendőreinek parancsnoka már nem az út szélén állva várta a zsebbe ugró rubeleket. Több tucat embere volt erre, akik természetesen leadták a részüket, így rendőrhöz mérten hihetetlen luxusban élt a szervezet feje.

A gondtalan évek idén nyáron értek véget, amikor összehangolt akcióban Safonovot, és 35 társát is letartóztatták. A vád ellenük az, hogy bűnszervezetet alkotva szedtek be korrupciós pénzeket és árusítottak ki illegálisan szinte mindent, a jogosítványoktól a rendszámtáblákig. A tehetős “vásárlók” tulajdonképpen bármilyen bírságot megválthattak előre, a túlterhelt teherautókat nem zaklatták, a papírok mindig, mindenkinek rendben voltak. 

Elképesztő luxusban élt a korrupció miatt lekapcsolt orosz rendőrségi parancsnok 1

Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a könnyű pénz kissé gyomorforgató, és szinte nevetséges, keleti hangulatú luxus életvitelhez vezetett. Ezt jól illusztrálják a Safonov házáról készített fotók, ami előtt két BMW szabadidő-autó is állt (X6, X7), nem épp az olcsóbb fajtából.  

Ügyének tárgyalása még zajlik, ha bűnösnek találják akkor 8-15 évig tartó szabadságvesztés várhat rá, a kiszabott pénzbírság pedig 55 millió forintnyi rubel lehet. A letartóztatása tehát még nem jelenti a börtönbe vonulást, Safonov parancsnokot négy évvel ezelőtt már majdnem megvádolták korrupcióval, de akkor még ejtették a vádakat, és visszatérhetett az aranyvécés palotába.

Elképesztő luxusban élt a korrupció miatt lekapcsolt orosz rendőrségi parancsnok 2Elképesztő luxusban élt a korrupció miatt lekapcsolt orosz rendőrségi parancsnok 3Elképesztő luxusban élt a korrupció miatt lekapcsolt orosz rendőrségi parancsnok 4Elképesztő luxusban élt a korrupció miatt lekapcsolt orosz rendőrségi parancsnok 5Elképesztő luxusban élt a korrupció miatt lekapcsolt orosz rendőrségi parancsnok 6Elképesztő luxusban élt a korrupció miatt lekapcsolt orosz rendőrségi parancsnok 7Elképesztő luxusban élt a korrupció miatt lekapcsolt orosz rendőrségi parancsnok 8Elképesztő luxusban élt a korrupció miatt lekapcsolt orosz rendőrségi parancsnok 9