Az Eldorado 8S hosszú evolúció eredménye. Elődjét, a 7S-t már 2016 óta tervezték, de a holland startup cég inkább a gyorsabb, nagyobb verzió kifejlesztése mellett döntött. Az Eldorado 8S 8,4 méter hosszú és 2,5 méter széles lesz, tömege pedig 1,9 tonna. 

Ez a futurisztikus csónak akár 70 km/órával is repülhet a víz felett 1

Lassú sebességnél a karbonból készült hajótesten úszik, gyorsításkor viszont előkerülnek a szárnyas hajókra jellemző hidrodinamikai szárnyprofilok, így tovább emelkedhet a sebesség. Angol szakirodalomban hydrofoil-nak nevezik mind az ilyen felszerelésű hajót és magát a többsíkú szárnyrendszert is. Így akár 70 km/óra is elérhető, miközben az automata irányító rendszerek percenként száz alkalommal állítják a szárnyprofilokat a legtökéletesebb siklás érdekében. 

Ez a futurisztikus csónak akár 70 km/órával is repülhet a víz felett 2

A hajó különlegessége, hogy kibocsátástól mentesen lehet vele haladni, hiszen teljesen elektromos. 80 kWh kapacitású akkumulátorcsomag táplál két 50 kW teljesítményű elektromos motort, így takarékosabb üzemmódban akár 70-80 kilométer is megtehető vízen. 

Ehhez közeli tempót bárki átélhet, aki jegyet vesz, és felszáll a MAHART szárnyas hajóira a Dunán, a privát élményt viszont 350 000 euróért, vagyis közel 120 millió forintért mérik.