Jorge Arias szabályosan függővé vált, amikor először látta mozikban 2006-ban a Verdák című animációs filmet. Villám McQueen sztorija annyira megtetszett az apukának, hogy vett egy, a film egyik főszereplőjéről mintázott játékautót. Aztán egy másikat. Majd még egyet.

Arias nem aprózta el a dolgokat az elmúlt években, mára pedig eljutott addig, hogy összesen 1200 verdája, vagy a mozihoz kötődő egyéb emléktárgya van.

Verdagyűjteményével lett rekorder a férfi 1

“Csak vásároltam őket anélkül, hogy tudnám, mennyi is van, és azóta sem fejeztem be a gyűjtést” – mondta a férfi, aki az első darabot annak idején lányának szánta. 15 év eddigi kollekcióját házában, üvegpolcokon tárolja, felcímkézve, hogy melyik autó hányadik a sorban.

Verdagyűjteményével lett rekorder a férfi 2

A gyűjtemény bekerült a Guinness Rekordok Könyvének új kiadásába is, de már azelőtt csodájára jártak más gyűjtők és rajongók a verdaseregnek. Arra is van lehetőség, hogy gyerekek nála tartsák a szülinapjukat, Mexikó számos fiatalja ünnepelt már nála.

A rekord még a Disney-t is lenyűgözte korábban, a Verdák rendezőpárosa személyesen találkozott vele korábban Mexikóvárosban.