A szuperhősöket nem könnyű összehasonlítani, ugyanis mindegyiknek más az erőssége. Ha Pókembert és Supermant szeretnénk összevetni egymással, vélhetően abba is beletörne a bicskánk.

Egy mutatóban azonban Pókember felülmúlta aktuális ellenfelét: többet ér nála, sőt, bármelyik másik szuperhősnél. Egy ember számára legalábbis biztosan, mégpedig annak, aki hajlandó volt 3,6 millió dollárt, átszámítva 1,067 milliárd forintot fizetni annak a képregénynek egy példányáért, melyben először felbukkant a nyolclábú rovar által megcsípett figura.

Rekorder lett az első Pókember-képregény 1

Az Amazing Fantasy 15. számának címlapján Pókember épp megment valakit a levegőben. Az eredetileg 12 centbe kerülő füzet remek állapotban maradt fenn, a Heritage Auctions árverésén elkelt tétel 9,6 pontos értékelést kapott egy ilyenekre szakosodott szervezettől. Ritka kincsnek számít a rajongók körében a füzet, melyből ilyen jó állapotban csak négy darab található a világon.

Supermannek sincs oka szomorkodni, ugyanis öt hónapig ő volt a világrekorder, ami a legdrágább képregények versenyét illeti. Helyét most átvette Pókember, de ki tudja, öt hónap múlva lehet, hogy újra változik a helyzet.