Szeptember 6. és 9. között zajlott Dél-Koreában a Global Tech Korea 2021 nevű rendezvény, ahol az ország minden jelentősebb technológiai cége felvonult, megvillantva azt, hogy mit tud jelenleg, és mire számíthatunk tőlük a közeljövőben. A nemzetközi piac egyik legnagyobb szereplőjeként természetesen a Samsung is ott volt, és olyat mutatott, hogy leesett az állunk. Nézd meg te is az alábbi videóban:

a videó a hirdetés után indul

A dél-koreai óriás egy olyan 13 colos OLED kijelzővel rukkolt elő, mely számos mozgásra képes. Gyakorlatilag nyújtható, hajlítható a felület, mely számtalan új lehetőséget kínálhat a mobilgyártónak, kezdve a fogyasztható tartalmaknál: képzeljük el, milyen lenne egy ilyen készüléken horrorfilmet nézni, ahol a legijesztőbb pillanatban kerül közelebb az, ami a képen látható.

A technológiát akár nagyobb felületen, például televízióknál is fel lehet használni. Mivel a kijelző strapabíróbb, jobban bírja a gyűrődést (szó szerint), akár szélesebb körben is elterjedhet a használata, feltéve, ha a Samsung nem csak egy prototípusként tekint a fejlesztésre.