Az Ázsiát járó hátizsákos turisták, Instagram-fotósok egyik kedvenc romos helyszíne a Bangkok sűrűjében található, félkész toronyház, a Sathorn Unique Tower. A nyomasztó helyszín elvileg luxusapartmanokkal teletömött szálloda lett volna, de az építkezést már sosem fejezik be. 1997-ben az Ázsiai gazdaságot derékba törő válság ezt a projektet is megállította, hiába volt kész szinte szerkezetileg az egész épület. Így óriási betontorzóként mered az ég felé, falait firkák díszítik, és lassan fák nőnek az emeleteken. 

A helyszínt magát kerítés, és figyelmeztető táblák veszik körbe, a bejutás teljesen illegális, de az ide érkezők számára pont ez a vadromantika adja az izgalmat. 

“Alapvetően illegális bemenni, de ha az ember utánakérdez, akkor gyakorlatilag kiderül, hogy az őrök üzemszerűen turnusokat engednek be a területre, csak valahogy kapcsolatba kell lépni velük, ami annyira nem egyszerű, mert komoly erődítmény áll körülötte kb. 2.5 méter magasan, amitől még belátni sem nagyon lehet.  Mikor már majdnem bent voltunk, akkor persze bentről egy biztonsági őrnek nem éppen kinéző férfi már nézett minket, méghozzá elég csúnyán, közben hevesen nemet integetve a fejével. Persze ennek ellenére bementünk, mert mindenki tudott róla, hogy egy kevés bahtért megenyhül a szívük. Ez a kevés sajnos annyira nem lett kevés, akárhogy alkudoztunk, fejenként 500 bahtba került, hogy mi is megtapasztaljuk, milyen egy “kísértet járta” helyen mászkálni” – írta a leleptem.blog.hu szerzője még 2015-ben.

A Sathorn ma a világ egyik, Thaiföld legismertebb, legmagasabb elhagyatott épülete, baljós híre főleg akkor erősödött, amikor 2014-ben egy thai fotós anyaggyűjtés céljából kereste fel az épületet és a 43. emeleten egy svéd turista felakasztott holttestére akadt. 

Mások úgy vélik, hogy az épület ráveti árnyékát a szomszédos, mindössze 70 méterre lévő Wat Yannawa buddhista templomra és ez rossz jel.