A Recaro története egészen a XX. század elejéig nyúlik vissza. A stuttgarti Wilhelm Reutter 1906-ban alapította a Recaro elődjét, Carosserie und Radfabrik néven. Az 1950-es években még a Porsche 356-osokhoz gyártottak karosszériákat, ám a fókusz szép lassan áttolódott a profi ülések felé.

A cégnév ezzel a folyamattal változott (REutter-CAROsserie), megszületett a Recaro, ami olaszos hangzása ellenére német vállalat. Mára szinte minden iparágnak gyártanak ülőhelyeket, a gyerekülésektől kezdve a repülőipar könnyű ülésein át az irodai székekig. 

Ez a nyolcvanas éveket idéző darab a legutóbbi kategóriába esik, a Recaro Office Class LX pepita mintázattal, és jó oldaltartással csábít, tökéletes kiegészítője lehet egy stílusos home office berendezésnek. A stílusnak és kényelemnek viszont megkérik az árát, ezért a darabért 3450 dollárt, vagyis közel egymillió forintot kell fizetni.

A nyolcvanas évek sportautóit idézik meg ezek a Recaro irodai székek 1A nyolcvanas évek sportautóit idézik meg ezek a Recaro irodai székek 2A nyolcvanas évek sportautóit idézik meg ezek a Recaro irodai székek 3