Minden évben újabb és újabb emojikkal bővül a már egyébként sem szűk lista, szinte minden szavunk helyett találunk már okostelefonjaink billentyűzetén egy-egy figurát.

A villanyautóknak azonban eddig még nem jutott külön emoji, ezért az ABB és a Green.TV azzal a pályázati felhívással fordult az elektromos járművek vezetőinek következő generációjához, hogy tervezzék meg a kiírók által EVmojinak nevezett piktogramot, azaz a világ első elektromosjármű-emoji ikonját.

Az elektromosjármű-emoji megtervezését célzó pályázaton minden ország fiataljai részt vehettek, a 6 és 16 év közöttiek alkotásait várták. Végül a Közép-Európában élő 11 éves Lucía pályaműve lett a győztes.

Így nézhet ki a villanyautó-emoji 2

A kislány rajza alapján készült képecske még közel sem biztos, hogy hivatalosan is emojivá válik. A pályázat szervezői a győztes alkotást elküldik az illetékes Unicode konzorciumnak, akik dönthetnek úgy, hogy figyelembe veszik Lucía alkotását, teljesen más villanyautó-emojit készítenek, vagy egyáltalán nem készítenek villanyautó-emojit.