Az elmúlt években a különböző cégek egyre-másra ígérgették, hogy hamarosan nem is lesz szükség emberekre a csomagok és ételek házhozszállításánál. Sem a technológiai háttér nincs meg hozzá, illetve, ha már kezdetlegesen meg is van, az ilyen próbálkozások gyakran a bürokrácia útvesztőjében ragadnak.

Talán ezek miatt sem mert az Uber Eats nagyot álmodni, amikor kicsit újragondolta az ételkiszállítás koncepcióját. Megmaradtak a robogós futárok, csak egyetlen helyen változtattak: azt a dobozt alakították át, melyben az étel utazik.

Ilyen lehet az ételszállítás jövője 2

A hátizsákként felvehető, vagy a motor hátuljára fixen erősített doboz helyét az Uber Balance nevű rendszer veheti át. A doboz megmaradt, mint kajautaztató egység, ám ez egy olyan keretben foglal helyet, mely stabilizálja annak pozícióját. Három tengelyen tudja mozgatni a rendszer a dobozt, mely így mindig vízszintes pozícióban marad, így ha a motoros véletlenül egy kátyúba hajtana, esetleg felugratna az útpadkán a járdára, akkor sem feltétlenül löttyenne, borulna ki az étel.

A rendszer egyetlen hátránya, hogy jelenleg csak a hozzá tervezett Uber Scooterrel, a kiszállító cég saját robogójával működne. Mindezzel együtt a bemutatott megoldással valószínűleg hamarabb találkozunk, mint a drónos megoldással.