Az MTV zenecsatornán 2000 és 2002 között futott a Jackass című sorozat. A műsorban a főszereplők értelmetlen, őrült, gusztustalan és veszélyes szívatásokat vállaltak be. Később dobták a sorozatformátumot, és 2010-ig három film jelent meg Jackass címmel.

A srácok alaposan megöregedtek az évtizedek során, és a műsor komoly hatással volt mentális, illetve fizikai egészségükre is. Az IGN egy kutatásra hivatkozva közölte, mennyibe került mindez anyagilag, és az amerikai egészségügyi rendszer árait ismerve nem csoda, hogy brutális lett a végeredmény.

A Nova Legal Funding vizsgálata szerint az orvosi kezelés összegét tekintve legsúlyosabb sérüléseket Johnny Knoxville szedte össze (nagyjából 8,66 millió dollár), őt Ehren McGhehey követi (7,38 millió dollár), Steve-O pedig “mindössze” a harmadik helyen végzett ezen a listán (5,82 millió dollár), de Dave England (1,65 millió dollár) és Jason Acuna (670 ezer dollár) is tetemes kórházi számlát gyűjtött össze. 

Összesen 24 millió dollárba, vagyis 7 milliárd forintba került eddigi gyógykezelésük. Őrült sok pénz, de még ha saját zsebből fizették ki az utolsó centig, anyagilag akkor is megérte: az utóbbi két évtizedben 335 millió dollárt (102 milliárd forintot) termeltek a Jackass tartalmak.

Így nem csoda, hogy legújabb alkotásukba már fiatalabb rajongókat is bevettek, azért a nyugati orvostudomány sem mindenható, az ötvenes éveikben járó huligánokat már nehezebb összefércelni, mint húsz évvel ezelőtt. 

A film október 22-én debütál az amerikai mozikban.