Eddig privát örökség részét képezték, most viszont publikus aukción lehet licitálni Al Capone személyes tárgyaira. Amerika történetének legismertebb bűnözője rengeteg apróságot, ékszert, bútort, filmfelvételt, személyes emléket hagyott hátra, ezek értéket 200 millió forintra becsülik az árverés szervezői.

A gyűjtemény egyik legizgalmasabb darabja a gengszter személyes kedvenc lőfegyvere, egy 1911-es .45-ös Colt pisztoly, amit a rokonok szerint szinte mindig magánál hordott, és édesemnek becézett. A fa markolattal rendelkező pisztoly messze kiemelkedő darab, hiszen a porcelán étkészlet, vagy a gyémántokkal díszített ékszer nem túl izgalmas emlék a leghíresebb maffiavezér pályafutásából, szeretett pisztolya viszont annál inkább.

Az unokák elmondása szerint természetesen ezt a fegyvert is mindig önvédelemre használta Al Capone, és sosem lőtt vele agyon senkit, ahogy azt élete során sem bizonyította rá az FBI. 

Al Capone a gengszter-fejedelem

Nevét a „chicagói gengszter” kifejezés szinonimájaként ismerik az egész világon, és egyben ő a történelem egyik leghíresebb bűnözője. Már 26 éves korára ravasz és éles elméjű gonosztevővé vált, aki hatalmas pénz felett uralkodott. Minden idők egyik leghatalmasabb amerikai maffiafőnökeként markában tartotta egész Chicagót. A Capone-bűnszervezet körülbelül ezer tagot számlált, az alvilági tevékenységek közül érdekeltek voltak a szeszcsempészetben, a szerencsejátékban és a prostitúcióban. Capone az 1920-as évek végén az FBI tíz legkeresettebb bűnözőjének (Most Wanted) listájára került. Egyetlen gyilkosságot sem tudtak rábizonyítani, de adócsalás miatt végül 1931-ben sikerült börtönbe zárni. 

Rabsága éveiben egészsége megromlott, elméje kezdett elborulni, szifilisze részleges bénulást okozott szervezetében. 1939 novemberében, 8 év börtönbüntetés letöltése után, a félig roncs Caponét szabadlábra helyezték.  Nem sokkal 48. születésnapja után, 1947. január 25-én halt meg.