A legnagyobb óragyártók gyakran kötnek különféle együttműködéseket az autógyártókkal, kis túlzással azóta, mióta léteznek gépjárművek. Közös jellemzője ezen együttműködéseknek azonban, hogy mindig a legújabb, legmodernebb modellekhez köthetőek ezek a partnerségek.

A Breitling viszont mert ezen változtatni: azok után, hogy hosszú idő, egészen pontosan 19 év után véget ért együttműködésük a Bentley-vel, úgy döntött, hogy a múltba nyúl vissza. Készítettek is gyorsan három karórát, melyek az 1960-as évek legikonikusabb amerikai autói – név szerint Chevrolet Corvette, Ford Mustang és Shelby Cobra – előtt állítanak emléket.

Az alap már adott volt, ugyanis előszedték az abban a korszakban készült Top Time órájukat, kicsit korszerűbbé tették, és így gyakorlatilag kész is lett a stílusos kronográf-hármas, melyekről remek képek készültek.

Amerikai izomautók ihlették a luxusórákat 2

A képre kattintva galéria nyílik

Az órák átmérője 40-42 mm, járástartalékuk pedig 42 óra, úgyhogy a tulajdonosoknak figyelni kell, hogy rendszeresen felhúzzák őket. Nem gondolom, hogy ez hatalmas szívfájdalom lesz nekik, az ilyen időmérő szerkezetek gazdái pontosan tudják, mire költenek 5500 dollárt, átszámítva 1,6 millió forintot.