Kevesen mondhatják el magukról, hogy a Forma-1 két legikonikusabb csapatánál, a Ferrarinál és a McLarennél is versenyezhettek. Közéjük tartozik a svéd Stefan Johansson is, aki ugyan sosem nyert versenyt, de 11-szer pezsgőzhetett az említett alakulatok színeiben 1985 és 1987 között.

Művész lett a Forma-1-es pilótából 1

Stefan Johansson 1987-ben, a McLaren pilótájaként

Ekkor készült az alábbi ikonikus Forma-1-es kép, melyet képtelenség nem belelátni a művésszé avanzsáló egykori versenyző festményeibe. A Ferrari 156/85 kipufogóin kibújó lángnyelvek és a kicsit elmosódott Monaco 1985-ből sokak szerint a valaha volt legjobb Forma-1-es fotó főszereplői.

Némileg átalakítva, de ez jelenik meg a baseballsapkákon és a festményeken, melyek híres versenypályák kanyarjairól lettek elnevezve. Spoon, Tosa, Maggots, La Rascasse vagy Lesmo 1, az érzés ugyanaz.

Művész lett a Forma-1-es pilótából 2

A Spoon és a Lesmo 1. Áruk 135, illetve 125 dollár (40, illetve 37 ezer forint)

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Stefan Johansson (@stefanjohanssonofficial) által megosztott bejegyzés

De Johansson művészete nem merül ki ennyiben, órát is készít. Mind közül az egyik legjobb szerintünk a Mark VIIIE, melynek számlapján a 12-esen és a 6-oson kívül az autósportban használt zászlójelzéseket látni. 1 órától sorban haladva a szabad utat jelző zöld zászlón át a 11 óránál lévő pirosig megtalálni a legfontosabb jelzéseket.

Művész lett a Forma-1-es pilótából 3

Az órából mindössze 250 darab készült, felhúzni pedig nem kell, a mozgásból nyeri az energiáját. Ára 7500 dollár, átszámítva 2,2 millió forint.