Mindössze tavaly alapították az Atowak nevű óramárkát, mely a legtöbb gyártóhoz képest teljesen más oldalról közelíti meg az időmérés fogalmát. Egyelőre nincs sok termékük, de azokról egytől egyig az autózás juthat eszünkbe. Elég csak ránézni például az alábbi óra számlapjára, mely egy régi autó belterét idézi az elnyújtott kilométeróra-szerű percmutatójával és az analóg, kézi hangolású rádióra hajazó óramutatójával.

Formabontó karóra, melyet a sportautók ihlettek 1

Ennél valamivel modernebb külsőt kapott legújabb projektjük, melyet a leírás szerint a szuperautók és a versenypályák ihlettek. Ha akarjuk, bele is láthatjuk akár a rázókövek mintázatát az óramutató alatti részbe. Ha már az óramutatónál vagyunk: nem is egy van belőle, minden óra kapott egy külön mutatót, rajta a számával, és így egyszerre csak egyetlen fémdarabot láthatunk, ami a percet mutatja.

Formabontó karóra, melyet a sportautók ihlettek 2

Formabontó karóra, melyet a sportautók ihlettek 3

Formabontó karóra, melyet a sportautók ihlettek 4

Az óra egyébként hatalmas sikernek bizonyul eddig: alkotói a bevételek tekintetében bő 19 ezer dolláros célt tűztek ki Kickstarteren, de a számláló cikkünk megjelenésének idején közel a tízszeresénél tart. Az ETTORE fantázianevű időmérő eszközhöz 700 dollárért (210 ezer forintért) lehet hozzájutni.