Minden évben újabb és újabb emojikkal bővül a már egyébként sem szűk lista, szinte minden szavunk helyett találunk már okostelefonjaink billentyűzetén egy-egy figurát.

A villanyautóknak azonban eddig még nem jutott külön emoji, ezért az ABB és a Green.TV azzal a pályázati felhívással fordul az elektromos járművek vezetőinek következő generációjához, hogy tervezzék meg a kiírók által EVmoji-nak nevezett piktogramot, azaz a világ első elektromosjármű-emoji ikonját.

Az elektromosjármű-emoji megtervezését célzó pályázaton minden ország fiataljai részt vehetnek. A pályázaton a 6 és 16 év közöttiek alkotásait várják. Az elektromos járművet jelképező emojirajzokat augusztus 20-ig nyilvánosan kell posztolni az alkotó saját vagy a szülő Facebook-, Instagram-, LinkedIn- vagy Twitter-oldalán az #EVmoji hashtaggel.

A nyertes tervet az Elektromos Járművek Világnapján, 2021. szeptember 9-én jelentik be. Ezt követően a szervezők benyújtják a tervet az iOS-es és az androidos készülékeket emojikkal ellátó Unicode-hoz, a nonprofit szervezet pedig eldönti, hogy lesz-e villanyautó-emoji vagy sem.