Hosszú évek kutatása után a milánói startup előrukkolt különleges asztali lámpájával, melynek külső része teljes egészében narancshéjból készült. A kutatás természetesen nem arról szólt, hogy végigkóstolták a világ legfinomabb narancsait, és azok héját összetapasztva próbáltak valamit alkotni, egy kicsit bonyolultabb folyamatról van szó.

A gyártás a szicíliai narancs héjának összegyűjtésével kezdődött, melyet megszárítottak, porfinomra daráltak, majd egy természetes biopolimerrel összekeverték. Ez az elegy szolgált tintaként a 3D nyomtatóban, melybe betáplálták az elképzelt lámpa terveit, és végül elkészült a kis tömegű asztali kiegészítő, melynek 23 centis magasságához 150 grammos tömeg társul.

Narancshéjból készült ez az asztali lámpa 1

Az Ohmie fantázianevű lámpák USB-aljzatról kapják a működésükhöz szükséges energiát, érintőgombbal lehet őket felkapcsolni és 70-90 lumenes LED-izzó dolgozik bennük. Alkotói szerint ha már nincs szükség a lámpára, akkor maradéktalanul komposztálható is.

Narancshéjból készült ez az asztali lámpa 2

Az Ohmie még nem készül sorozatgyártásban, alkotói egyelőre támogatókat gyűjtenek Kickstarteren. Megrendelésre azonban szívesen készítenek bárkinek, feltéve, ha kifizette a 72 eurós (26 ezer forintos) vételárat.