A kézmosás mindig is nagyon fontos volt higiéniai szempontból, de ezekben a pandémiás időkben a korábbiaknál is nagyobb jelentősége van a rendszeres kézfertőtlenítésnek. Telefonjaink, melyeket állandóan nyomogatunk, azonban potenciális kórokozótanyák, melyek képernyőjét néha törli le az ember, ha már nem lát rajta át az ujjlenyomatoktól.

Erre a problémára nyújthat megoldást az a mosdókagyló, melyről Japánban készített felvételt egy TikTok-felhasználó. Túl sok technikai részletet nem tudni a rendszerről, de a felvétel magáért beszél.

A kézmosási folyamat kapásból úgy kezdődik, hogy a telefont be kell dugni a megfelelő nyílásba, ami rögtön le is záródik. A telefonhoz ekkor hozzá sem lehet férni. Ezután megindul a víz és a szappan a csapokból, ahogy kell, amikor pedig véget ér a folyamat, a telefon ismét felbukkan, már tisztán. Nézd meg az alábbi videón!

a videó a hirdetés után indul

Arról nincs információ, mi történik üzemzavar esetén, bennragad-e a telefon, valamint arról sem, hogy esetleg csak a vízálló mobilokat lehet-e behelyezni a nyílásba. A videóban látható iPhone-nak – mely egyébként vízálló – mindenesetre nem esett baja, akár vízzel tisztítanak odabent, akár sem.