Richard Branson, a Virgin-cégcsoport feje ugyan beelőzte a szupergazdagok űrversenyében Jeff Bezost, de az Amazonból meggazdagodó kanadait ez nem térítette el attól a céljától, hogy ő is meghódítsa az űrt saját cége, a Blue Origin által készített New Shephard űrhajóval.

A világ leggazdagabb embere nagyot kockáztat, hiszen ez lesz az első olyan küldetése az űrhajónak, amikor ember is lesz a fedélzeten. Bezos nem egyedül megy: magával viszi testvérét, Mark Bezost és a 82 éves Wally Funkot, akit korábban elküldött a NASA, mert nő volt, mégis pilótának jelentkezett, így azonban ő lehet a legidősebb asztronauta. A negyedik útitárs egy 18 éves holland diák, Oliver Daemen lesz, aki pedig a legfiatalabb űrhajós lesz.

Daemen utazása csak azért vált lehetségessé, mert apjának, a tehetős üzletembernek, aki eredetileg 28 millió dollárt (8,5 milliárd forintot) fizetett az útért, halaszthatatlan dolga akadt.

Bezoséknak semmi teendőjük nem lesz az űrben, nekik csak élvezniük kell az utazást, melyet élőben is közvetítenek. A kilövés magyar idő szerint délután 3 órától lesz, de már fél 2-kor elkezdődik az adás, ahol az előkészületeket is figyelemmel lehet kísérni.