Aki követi a Forma-1-et és a különböző autósportokat, az gyakran találkozhat a Richard Mille névvel. A svájci óramanufaktúra lelkesen önti a pénzt a különböző istállóknak, de számos versenyzővel is partneri megállapodást kötöttek már.

A márka most úgy döntött, egy óra formájában megemlékezik a világ egyik legnagyobb autósport-eseményéről, a Le Mans-i 24 órás versenyről. Ugyan a franciaországi megmérettetés hosszú ideje már hagyományosan a Rolex terepe, ugyanis ők a hivatalos időmérő partnerei az endurance vb-nek, de a Richard Mille is szponzorál már 2002 óta Le Mans-ban egy historic-körözést a Bugatti-versenypályán, a versenyhétvége keretein belül.

A Le Mans-i 24 órás verseny előtt tiszteleg a luxusóra 2

Ami a Le Mans-i órát illeti, a Richard Mille már ebben sem kezdő, hiszen ez már a nyolcadik ilyen projektjük. A 150 darab RM 029 kódjelű Automatic Le Mans Classic kerete zöldre festett karbonból készült, melyet feldobtak két fehér versenycsíkkal.

A Le Mans-i 24 órás verseny előtt tiszteleg a luxusóra 3

Számlapján szerepel a Le Mans Classic felirat, innen a név nagy része. Az automatic jelző a működési mechanizmusra utal: járástartaléka 55 óra, de külön felhúzni nem kell, ugyanis a mozgási energia segítségével automatikusan “töltődik újra”. A Le Mans-i futam teljes versenyideje lemérhető egyébként a 24 órás számlálóval, mely 2 óránál található.

A Le Mans-i 24 órás verseny előtt tiszteleg a luxusóra 4A Le Mans-i 24 órás verseny előtt tiszteleg a luxusóra 5

Várhatóan népszerű darab lesz a tehetősebb óragyűjtők körében az RM 029, melyhez 176 ezer dollárért, átszámítva 53,5 millió forintért lehet hozzájutni.