1987 óta szám szerint 289 jachtot gyártott le a Tecnomar nevű hajóépítő vállalat. Az ízig-vérig olasz cég munkái meggyőzték a Lamborghinit is, akik komoly feladatot bíztak a hajóépítőkre: gondolják újra luxusjachtként napjaink egyik legdurvább Lambóját, a Sián FKP 37-et.

A képeket elnézve a feladat megoldásáért jár a csillagos ötös, hiszen a legfontosabb motívumok mind megjelennek a hajón is. A fejlesztést teljes egészében a Tecnomar végezte, de a dizájn kapcsán többször konzultáltak a Lamboghini Style Center szakembereivel is.

4000 lóerős lett a vízre ültetett Lamborghini 2

A képre kattintva galéria nyílik

Ami a technikai részleteket illeti, a Tecnomar leggyorsabb hajója lett a 24 tonnás, 63 láb (19 méter) hosszú Lamborghini jacht a maga 60 csomós (111 km/órás) végsebességével. Két MAN V12-es biturbó motor lendíti be a járművet, melyek 2000 lóerős teljesítményre is képesek 2300-as fordulatszámnál külön-külön, azaz az összteljesítmény észbontó 4000 lóerő!

4000 lóerős lett a vízre ültetett Lamborghini 3

Rengeteg karbont használtak a hajón, mely a dizájn mellett a tömegcsökkentéshez is hozzájárult. A jacht vezetője teljesen úgy érezheti magát, mintha a hibrid szupersportautó volánja mögött ülne, még a kormánykerék, valamint a műszerek elrendezése is inkább egy autóéra hasonlít. A motorok konkrétan ugyanúgy egy start/stop gombbal indíthatóak, mint a Sián.

4000 lóerős lett a vízre ültetett Lamborghini 4

A jachtért nem kevesebb mint 3,4 millió dollárt, átszámítva 1 milliárd 39 millió forintot kérnek.