Nemrég számoltunk be arról, hogy az Egyesült Királyságban épül a világ eddigi legnagyobb medencéje. Nos, ez a jelző már nem állja meg a helyét, ugyanis Dubaj ebben is felülmúlja a világ többi részét.

A Deep Dive Dubai látogatói ugyanis akár 60 méteres mélységig is merülhetnek a 14 millió liter vízben – ez a mennyiség hat olimpiai úszómedence megtöltésére is elég lenne.

Víz alatti várost építettek Dubajban 2

Jelenleg csak meghívásos alapon lehet bejutni az új közel-keleti látványosságba, melynek vize állandóan kellemes, 30 fokos, mélyén pedig gyakorlatilag egy kisvárost építettek fel a búvárkodók számára, ahol egy víz alatti filmstúdiót is felállítottak.

Víz alatti várost építettek Dubajban 3

A búvárkodókra nagyon vigyáznak a létesítményben: 56 kamera figyeli a víz alá merülőket, így hamar kiszűrhetik, ha valakivel nem stimmelne valami a mélységben. A nyomáskülönbség miatt az ide látogatóknak nem ajánlatos felmenni a világ legmagasabb épületébe, a Burdzs Kalifába. Minden merülés után ajánlott 18-24 órát várni, mielőtt 300 méteres magasság fölé kerül az ember – áll a weboldalukon. Fordított esetben, magasból mélybe süllyedéskor nincs semmilyen korlátozás.