A HS2 nagysebességű vasútvonal építésének előkészítésekor a nyugat-londoni Hillingdonban kerültek elő a föld alól az apró érmék, amelyek a Kr. e. 1. századból származnak. A brit törvények szerint a lelet nemzeti kincsnek számít, és egy múzeumban helyezik majd el.

Az érmék egyik oldalán a görög isten, Apolló arcképe látható, a másikon pedig egy támadó bika. A tervezés azokra az érmékre hasonlít, amelyeket kétezer éve vertek Marseille-ben. Az érmékre azt követően bukkantak rá, hogy egy vihar megbolygatta a feltárás területét, és a régészeknek felkeltette a figyelmét egy többitől elütő színű földdarab. A föld egy folton sötét zöldeskék volt, ami oxidálódott fém jelenlétére utalt, és mikor közelebbről megvizsgálták a helyet, felfedezték az érméket.

A körülbelül 3 centiméter átmérőjű érmék abból az időből származnak, amikor a rómaiak kezdtek letelepedni a brit szigeten, és létrehozták Londiniumot. A történészek szerint az érméket az isteneknek szánták ajándékként, vagy egy birtok határát jelölték meg velük. Nem valószínű, hogy fizetőeszközként használták, mert akkoriban inkább cserekereskedelem folyt.