A NASA marshelikoptere, az Ingenuity már a kilencedik sikeres repülésén van túl, a most készített képek pedig egyedülállóak, és nagyon értékesek a tudósok számára. Håvard Grip a The Verge hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy óriási lépésként értékeli a küldetést, ilyen részletes felvételeket egyetlen űrszondával sem tudtak még készíteni:

Új szemszögből mutatja meg a vörös bolygót a marsi helikopter 1Új szemszögből mutatja meg a vörös bolygót a marsi helikopter 2Új szemszögből mutatja meg a vörös bolygót a marsi helikopter 3Új szemszögből mutatja meg a vörös bolygót a marsi helikopter 4

A színes fotókon egyébként a marsjáró Perseverance nyomain kívül a Jezero-kráter mélyén található geológiai struktúrák szintén láthatóak.

Az ultrakönnyű helikopter a Perseverance marsjáróhoz erősítve érkezett meg a Marsra február 18-án. A drón április 3-án vált le a roverről a tesztrepülések számára kijelölt 10×10 méteres területen, a Wright Brothers Field névre keresztelt „űrrepülőtéren”.

A Perseverance marsjáró feladata olyan kőzetmintákat gyűjteni, amelyek a földi értelemben vett élet nyomaira utalhatnak a bolygó múltjából. Ezalatt azokra az adatokra és felvételekre fog támaszkodni, amelyeket a helikopter gyűjtött és készített.