Első ránézésre semmi különleges nincs ebben az órában, melyet ki sem bontottak még, de a Patek Philippe Nautilus az óragyűjtők körében igazi kincsnek számít. Története nem nyúlik hosszúra. Az olívazöld számlappal rendelkező időmérő eszköz idén váltotta elődjét, melynek kék volt a számlapja.

A svájci luxusóragyártó ezzel a lépésével szerette volna lejjebb nyomni a korábban készült Nautilusok elszálló árait. Tervük azonban nem épp úgy sült el, ahogy szerették volna: három hónappal a bemutatás után olívazöld Nautilushoz jutni lehetetlen, pedig sokan az eredeti 34 893 dolláros (10,46 millió forintos) vételár tízszeresét (!) is megadnák érte. Még az óragyártó elnökének fia sem tudott szerezni egyet, hiába kérte meg apját, hogy mozgasson meg minden követ.

Most neki is lehetősége lesz, hogy július 21-én Monacóban egy árverésen licitáljon az órára. Becslések szerint a leütési ár valahol 60 és 180 ezer dollár (18-54 millió forint) között lehet, de elnézve azt, hogy milyen folyamatok zajlottak az órapiacon, lehetséges, hogy ezek a becslések óvatosak.