Azonnal a közösségi oldalak sztárja lett Rani, a mindössze 51 centiméter magas bhutáni tehén. Bangladesi gazdái szerint ez a világ legkisebb marhája: 23 hónaposan mérete a közelében sincs kortársaiéhoz képest, és 10 centivel kisebb, mint a Guinness-rekorder állat.

Ugyan Bangladesben javában tombol a koronavírus-járvány, a helyieket ez nemigen hatja meg: az utazási korlátozások ellenére még a 30 kilométerre lévő falvakból, tanyákról is elmennek szekereikkel a népek csak azért, hogy saját szemükkel lássák a 66 centi hosszú, 26 kilós állatot.

A farm menedzsere, ahol Rani született, elmondta, hogy a legtöbb látogató szelfit szeretne készíteni a jószággal. “Több mint 15 ezer ember jött az elmúlt három napban, hogy lássák” – tette hozzá.

A hirtelen jött hírnevet nem veszik rossz néven, azt azonban már igen, hogy hiába várnak a Guinness Rekordbizottságra, azok még mindig nem döntöttek a legkisebb marha ügyében. Állításuk szerint már három hónappal ezelőtt meg kellett volna születnie az eredménynek.