Több száz mini Disney-kastély magasodik a törökországi Burdzs Al Babas luxuslakópark területén, Isztambultól 250 kilométerre. Amíg a szem ellát, az ember csak ilyen épületeket lát, de a legszomorúbb az egészben az, hogy mind üres.

Annak idején, mikor építették a komplexumot, a világ leggazdagabb embereit várták ide, akik a mesebeli környezetben pihenhetik ki a hétköznapok fáradalmait. Ehelyett azonban a világ egyik legbizarrabb szellemvárosát hozták létre, több száz befejezetlen villával, melyek közül nem egy már a teljes lepusztulás határán van.

Sajnos a nagy ambíciók és az ugrásszerűen megemelkedő ingatlanárak nem találkoztak vevői igényekkel, így csúnya bukás lett a történet vége. A Yerdelen-testvérek célja a közel-keleti vendégek bevonzása lett volna, akik egyébként is előszeretettel üdültek Törökországban.

Eredetileg egy-egy Disney-villa 4-500 ezer dollárba (121-151 millió forintba) került volna, és el is adták a 700 ingatlan nagyjából felét. Ám a Törökországban zajló gazdasági folyamatok betették a projekt kapuját.

Ha elkészültek volna a luxusotthonok, akkor minden szinten jakuzzi vagy egy beltéri medence várta volna a tulajdonosokat a meleg vizű patakjairól nevezetes környéken. Az ott tartózkodókat egy hatalmas bevásárlóközpont látta volna el, melyet az amerikai Capitolium mintájára építettek volna.