A svájci Kross Studio nem tekint túl nagy múltra vissza, azonban hihetetlenül rövid idő alatt lettek sikeresek. A magukat dizájnstúdióként definiáló, popkulturális utalásoktól hemzsegő órákat készítő vállalkozás mindössze öt emberből áll. 

Volt már Batmanhez szóló karórájuk, de a Star Wars univerzumot sem hagyták érintetlenül. Mivel egyedi, és eleve drága, kézzel készített termékeket állítanak elő, így az ikonikus filmes, kulturális utalások után fizetett jogdíj csepp a tengerben, de annál többet tesz hozzá az órák stílusához.

Most a Space Jam került terítékre, ami egyszerre célozza a rajzfilmek és a kosárlabdázás rajongóit. Mivel készül a kilencvenes évek egyik legbugyutább rajzfilmmel kevert vígjátékának a folytatása, így aktuális a színeiben és kialakításában is a kosárlabda világát idéző karóra. A 100 ezer dolláros szerkezet 45 milliméteres titánházban ül, amire zafírkristály üveg került. A Space Jam motívumok aprólékosan tűnnek fel a 281, kézzel készített alkatrészen.

Bugyuta vígjáték előtt tiszteleg ez 30 milliós karóra 1

A központi szerepet betöltő tourbillon is a kosárlabda vonalait utánzó keretet kapott, körben a kék sávon pedig feltűnnek a Dream Team tagjai, az óraszerkezet működését pedig a legjobban a hátlap ablakán át lehet megfigyelni.

Tourbillon

Az órakészítés hőskorában hatalmas találmánynak számított a tourbillon. Az 1801-es szabadalom lényege, hogy kiküszöbölje a Föld gravitációs erejéből fakadó járásbeli eltéréseket azzal, hogy a mechanikus órák mozgásáért felelő hajszálrugót és lengőt elforgatja a saját tengelye körül, így minden irányból egyforma erő hat rá.