A mai modern szimulátorok egyre valósághűbbek, sok esetben a fotorealisztikusság mellett még a vezetés fizikáját is érezhetik a játékosok. A határok csökkentésén persze nem csak a szoftverek fejlesztői dolgoznak: hardveres oldalról a kormányok készítői már kapásból olyan termékekkel rukkolnak elő, melyeket nemcsak otthon, de a versenyautóban is lehet használni.

A BMW most újabb szintet lépett, és a gamer üléseket gondolta újra. Rival Rig nevű székük első ránézésre nem több egy világító, a bajorok logójával ellátott ülőalkalmatosságnál, bár vannak rajta árulkodó furcsaságok.

Videojátékosoknak szánja új ülését a BMW 2

Ilyenek például a háttámlánál látható csövek, melyek funkciója, hogy hideg levegőt fújjon a játékosra. De ez semmiség a szék teljes tudásához képest: a beépített szenzorok érzékelik a gamerek testpozícióját, és annak mozgásához igazítja a széket valós időben, Ha például nagy a nyomás a karokon, akkor a karfák alacsonyabbra kerülnek, ha pedig a testhőmérséklet megy fel az izgalomtól, jön a hűsítő szellőztetés egy masszázs kíséretében.

Videojátékosoknak szánja új ülését a BMW 3

Dizájnját tekintve a Forma-1-es autók és az űrhajók ihlették a Rival Riget, a gamercuccokról szinte elhagyhatatlan LED-fények pedig azt hivatottak közvetíteni, hogy épp mi történik a játékban.

Videojátékosoknak szánja új ülését a BMW 4

Sajnos a szék még csak koncepcióként létezik, azonban a tervekhez bárki szabadon hozzáférhet, így akár egy másik cég megépítheti saját csúcsszuper gamerszékét.