Nehéz dolga van az embernek, ha betér egy nagyobb fagyizóba a nyáron: rengeteg íz közül választhatunk, de a dilemma nem tarthat sokáig, mert már a mögöttünk sorban álló is kérné fagyiját. A rengeteg hideg édesség közül eddig hiányoztak az alkoholos finomságok. Ennek oka az, hogy az etanol -114,1 Celsius-fok alatt válik csak szilárddá.

Egy feltaláló azonban egy különleges eljárással már tud olyan fagyit készíteni, melynek elfogyasztása után nem szabad a volán mögé ülni. Will Rogers magas koffeintartalmú presszókávés fagyit próbált először készíteni, amikor rájött, hogy a technológia segítségével az alkoholt is nyalható formájúvá alakíthatja. Különféle gumikkal és stabilizátorokkal kezdett kísérletezni, majd bejegyezte az NEA gél nevű anyagot, melyet fagyigépénél használ.

A feltaláló elmondta, hogy az alkoholt ez a gél öleli körbe, így válik fagyiként fogyaszthatóvá, miközben a fagyáspont közelében sincs az anyag hőmérséklete. Eleinte még folyékony nitrogénnel próbálták lehűteni a szeszt, de az eredmény emberi fogyasztásra alkalmatlan volt, túl hideg lett a fagyi.

Azzal, hogy meglett a megoldás az alkoholproblémára, bármiből lehet fagyit készíteni. Nem számít, hogy sörről, koktélokról vagy töményekről van szó, az íz és az alkoholszázalék is marad. Rogers elmondása szerint egy sört 30 perc alatt tud fagyivá alakítani, de a magasabb alkoholtartalmú italoknál ez az idő hosszabb.