1954 óta, mióta az első kereskedelmi forgalomban kapható mikrohullámú sütő megjelent, nem sokat változott a szerkezet. A tégla alakú doboz első, átlátszó ajtaját kinyitjuk, betesszük az ételt, ami bent forog egy kicsit, majd a végén örömmel fogyasztjuk el immár melegebben.

Ezzel persze sokaknak semmi baja nincs, egy kényelmetlenség mégis akad azonban: ha nem jól helyezzük el a konyhánkban a mikrót és nem szemmagasságban van az ajtó, legtöbbször hajolgatni kell, hogy rálássunk az ételünkre. Erre kínál megoldást egy új formatervezésű mikró-koncepció.

Megoldódhat a mikrózás 70 éves problémája 1

A Waiter mikrosütőt, ahogy angol neve is mutatja, a pincérek is ihlették. Ívelt ajtajához ugyanis egy tálca csatlakozik, így az ételt elegendő erre helyezni, nem kell a mikró belsejébe tenni. Emellett nem az ívelt ajtót tették átlátszóvá a tervezők, hanem a tetőt, így fentről nézhetjük, hogyan melegszik ebédünk vagy vacsoránk.

Megoldódhat a mikrózás 70 éves problémája 2

A kezelőszervek is felülre, az üvegtető mellé kerültek, így ez a készülék azok számára lehet jobb választás, akiknél nem fejmagasságban található a mikró.