A Vivo különleges mobilt szabadalmaztatott múlt héten. A rendszer lényege, hogy a telefonba egy aprócska drónt rejtenek, mely kameraként funkcionál, és kép- vagy videokészítés előtt jönne elő a készülékből.

Egy drón veheti át a kamerák szerepét mobiljainkban 1

Egyelőre mindez nagyon futurisztikusan hangzik és szinte elképzelhetetlen, hogy is gondolta ennek megvalósítását a Vivo. Éppen ezért kért segítséget a LetsGoDigital egy ipari tervezőmérnöktől, hogy ha csak virtuálisan is, de keltse életre a mobilt.

Egy drón veheti át a kamerák szerepét mobiljainkban 2

Az okostelefon drónján legalább két kamerarendszer lesz. Az egyik az élén, a másik pedig a négy propeller között. Opcionálisan még két kamerát fel lehet szerelni a drónra, a meglévőkkel ellentétes oldalra. A drón tájékozódását a kamerák mellett infravörös szenzorok is segítik, így az nem repül neki semminek. Energiaellátásáról egy aprócska akkumulátor gondoskodhat, melyet valószínűleg a telefonnal egyszerre lehet feltölteni.

Egy drón veheti át a kamerák szerepét mobiljainkban 3

A renderelt képek alapján a drón nem lehet nagyobb 5*5 centinél. A méret fontos, ugyanis bele is kell férnie a telefon belsejébe. A részleteket egyelőre még homály fedi, de az biztos, hogy ha egy nap valósággá válik a drónkamerás okostelefon és széles körben elterjed, akkor látványos felvételek sokasága lepheti el a közösségi médiát.