Vannak tengerimádó milliárdosok, akik szenvednek. Egyszerűen nincs számukra megfelelő szolgáltatás, mert saját, privát hajót nem akarnak fenntartani, túl sok vele a macera, a nagy óceánjárók nyüzsgését viszont nem akarják átélni, és a szolgáltatás színvonala sem üti meg a mércét.

Nekik készül a két skandináv tervezőstúdió, a Winch Design és a Tillberg Design által megálmodott Sonmio. A latin “álmodni” kifejezésből eredő név tökéletesen illik erre az álomhajóra, aminek fedélzetén 39 különálló luxusapartmant alakítanak ki, hat emeleten. 

Mindent elhomályosító luxussal jön a világ legnagyobb jachtja 1

Ezeket a lakásokat lehet majd megvenni, de nem licitálhat akárki. Meghívásos, vagy ajánlásos alapon lehet majd esélyt kapni a bejutásra, a CNN információi szerint 3,3 milliárd forintért lehet majd egy-egy úszó luxuslakáshoz hozzájutni. 

Mindent elhomályosító luxussal jön a világ legnagyobb jachtja 2

NOT_APPROVED

Tulajdonképpen egy úszó menedék lesz a Sonmio, az átlagemberek világától teljesen elzárt, Elíziumot idéző közösség, ahol a kényelem és a luxus legmagasabb szintjét élvezhetik a lakók. Minden lakás teljes felszereltséget kap, saját konyhával, étkezővel beltéren és a teraszon, edzőteremmel, egyedi berendezéssel. Aki társaságra vágyik, annak természetesen akad majd lehetősége elvegyülni, többek között 10 ezer üveg borral felszerelt kóstolószoba is lehet erre egy opció. 

A 221 méter hosszú hajót a norvég VARD építi, a végleges ár valahol 180 milliárd forint körül alakul majd tokkal-vonóval. 

Mindent elhomályosító luxussal jön a világ legnagyobb jachtja 3