Az Egyesült Államokban régi hagyomány várni a végítélet napját. Már az ötvenes években ott lebegett a mindent elpusztító atomháború  kockázata, a túlélésre tervezett készletek, bunkerek azóta is bomba üzletnek számítanak. Így lehetséges, hogy egy gigantikus, elhagyott katonai bázisból nem a rókák menedéke válik, hanem emberek önszántukból mennek oda lakni, sőt fizetnek is érte.

Dél-Dakotában a Black Hills katonai bázis alakult át a világégésre készülők közösségévé. A területen található, 575 föld alatti betonbunkerből lakóhelyeket alakítottak ki, amelyeket örökbérleti szerződés keretében lehet kivenni, 10-13 millió forint körüli áron, plusz évente kell 300 ezret leperkálni “közös költségként”.

Míg bő ötven éve az atomháború motiválta az embereket, most a természeti katasztrófák, társadalmi feszültségek és a járványok miatt keresik az ilyen helyeket. A bunkerek belterét mindenki egyedileg alakíthatja ki, 180-240 négyzetméteres helyen gazdálkodhatnak az ide költözők. Később, ha bővül a falu, terveznek közösségi tereket is a betonbunkerek gyomrába, edzőterem, uszoda, bármi megvalósítható.