A helyiek körében népszerű szórakozóhelynek, a távolabbról érkezők számára kisebb látványosságnak számít a floridai Pensacola városában található McGuire’s Irish Pub. A kocsma különlegessége, hogy falait nagyjából 2 millió dollár (591 millió forint) díszíti.

Kétmillió dollár díszíti a kocsma falát 1

A kocsma falain természetesen nem mindig voltak bankjegyek. A történet 1977-ben kezdődött, amikor az ivó nyitásakor egy vendég ott hagyott 1 dollár borravalót. A tulajdonosok, Martin és Molly McGuire úgy megörültek neki, hogy ráírták az aznapi dátumot, és feltették a falra, afféle emlékként. Arra azonban már nem számítottak, hogy másnap még többen érkeznek, hasonló borravalóadási szándékkal.

Kétmillió dollár díszíti a kocsma falát 2

A trend persze azóta is folytatódik: a bankjegyek azóta már bőven több mint 1000 négyzetméteres területet fednek le, melyeket néhanapján összeszámolnak. Szó szerint vagyonok lógnak a plafonon és a falakon, de a vendégek többsége mégis megállja, hogy lenyúljon néhány dollárt.

Persze vannak kivételes esetek, de ők mindig lebuknak. Egy alkalommal az egyik alkalmazott 5 ezer dollárt vitt volna a különleges tapétából, de a többi piti tolvajhoz hasonlóan hamar lebukott: mivel minden bankót szignóztak, hogy mikor került a kocsmába, és a helyiek mind tudják ezt, hamar lebuknak fizetéskor. Igaz ez a bankokra is, ahol volt olyan eset, hogy a kocsmából származó bankjegyeket akartak tiszta pénzre váltani, de rögtön riasztották a hatóságokat az alkalmazottak.