A LEGO Ideas olyan kezdeményezés, amelyben bárki beküldheti saját kockákból megépített ötletét. A csocsóasztal ötletét még februárban töltötték fel az Ideas weboldalára. Az új készletet Dániában a napokban jelentették be.

A mozgatható, játékra is alkalmas csocsóasztal tervét Fehérvári Donát a sport tematikájú felhívásra készítette el. A magyar fiatal tervét nemcsak a tíz legjobb ötlet közé választották, de a nemzetközi rajongói közönségtől is az ő modellje gyűjtötte be a legtöbb szavazatot.

Bár a közönség számára Fehérvári Donát terve volt a leginspirálóbb, a cég tervezői minden ötletet megvizsgáltak, hogy melyik lenne leginkább alkalmas arra, hogy valódi készlet formájában is megjelenjen. A csocsóasztal terve őket is meggyőzte, így pár hónap múlva már hivatalos készlet formájában lesz elérhető.

Nem ez az első magyar siker a kezdeményezés történetében, legutóbb 2019-ben szintén egy magyar fiatalember ötlete nyomán Mickey egér ikonikus gőzhajója kerülhetett a polcokra egy különleges készlet formájában.