Nem egyedülálló eset, hogy az autógyártók más területre is beteszik a lábukat a biciklitől a repülőkön át egészen a hajókig. 

A Mercedes pedig rendszeresen tesz kirándulásokat a versenyhajók világába, partnerük most is a Cigarette Racing, amely a Nighthawk AMG Black Series elnevezésű, brutális csónakért felelős. Az építést a németek GT Black Series típusa ihlette, így lóerőkből itt sincs hiány. A 2250 lóerős rendszerteljesítményt öt darab Mercury Racing 450R V8-as belső égésű motor állítja elő, ami 144 km/órás végsebességet jelent a hullámokon.

Ekkora tempó vízen az őrült gyors megfelelője, egyedülálló élmény, amit akár tíz utas is élvezhet egyszerre. A megjelenésért a Mercedes-AMG főtervezője, Gorden Wagener felelt, így került rengeteg karbonszálas műanyag a hajóra, ami messziről üvöltő Magmabeam narancs-fekete fényezést kapott. 

2250 lóerős hajóhoz adja nevét a Mercedes-AMG 12250 lóerős hajóhoz adja nevét a Mercedes-AMG 2

Digitális kijelzőkből ezen a hajón sincs hiány, a három Garmin 8617 képernyővel lekörözi a szárazföldi rokonait, igaz, nem árt jól látni a navigáció információit, amikor épp fénysebességgel hasítunk a hullámok tetején. 

A 12,5 méteres hajónak nincs hivatalos ára, de a Mercedes kezelés nélküli Nighthawk 800 ezer dollárba (230 millió forint) kerül, csak a motorok darabja 50 ezer dollár (14,7 millió forint).  

2250 lóerős hajóhoz adja nevét a Mercedes-AMG 32250 lóerős hajóhoz adja nevét a Mercedes-AMG 4